Minősített Tehetséggondozó Műhelyeink bemutatása.

Nyolc- és négyévfolyamos gimnázium. A négy párhuzamos négyévfolyamos osztályban matematika-informatika, biológia-kémia, humán (magyar-történelem) illetve nyelvi (angol/német) emelt óraszámú specializáció közül választhatnak a diákok. A nyolcévfolyamos osztályban általános gimnáziumi képzés folyik, tizenegyedikben fakultációs választási lehetőséggel. 

Az iskola tanárai minden tantárgyból indítanak szakköröket – a tanulók aktuális igényei szerint. Az ezeken folytatott sikeres munkát tanulmányi versenyeredmények tömkelege bizonyítja. A Virág Benedek Vegyeskar minősített énekkar. A Tüskés Tibor Iskolai Könyvtár több, mint 40 000 kötettel és multimédiás teremmel áll a diákok és tanárok rendelkezésére. Az iskolában kvízklub, Hyány Galéria és számos sportkör működik. Sokféle tábor és kirándulás segíti a kikapcsolódást és a nemzetközi kapcsolatok ápolását. 

„Informatika feladatok megközelítése több szinten” című jó gyakorlatukban jól kidolgozott feladatsorokon keresztül a diákok megtapasztalhatják az egyes, versenyprogramozásban használt eljárások erejét és korlátait. 

Multiplikátori feladataiknak régiós szinten a városi és a környékbeli általános iskolák tanulói számára – a ZALAMAT szervezésében – matematika tehetséggondozó szakkörök tartásával, míg országos szinten bevált módszereik tanári konferenciákon történő bemutatásával tesznek eleget. 

Batthyány Lajos Gimnázium

Cím: 8800 Nagykanizsa, Rozgonyi utca 23. 

Honlap: blg.hu 

E-mail: blgkanizsa@blg.hu 

Telefon: + 36 30 / 402-4018