Minősített Tehetséggondozó Műhelyeink bemutatása.

Négy- és ötévfolyamos (magyar-angol két tanítási nyelvű, AJTP) gimnázium. Komárom-Esztergom megye legnagyobb múltra visszatekintő közoktatási intézménye. Az ötévfolyamos osztályok mellet négyosztályos általános gimnáziumi, német nyelvi, matematika, biológia-kémia és humán tagozatos, valamint köznevelési típusú sportiskolai képzést folytat. 

Tehetséggondozó munkája elsősorban a tagozatok keretében zajlik. Ezt egészítik ki az érettségire, tanulmányi versenyekre felkészítő szakkörök. A hagyományos tantárgyi szakkörökön kívül említést érdemel a sportkör, az énekkar és a LEGO-robot szakkör tevékenysége. Az iskola 4 országos versenyt rendez: Öveges József Emlékverseny, Országos Spanyol Nyelvű Vers- és Prózamondó Verseny, Arany János Irodalmi Verseny, „Itthon vagy otthon” országos földrajzverseny. 

„Természettudományi tehetséggondozás” című jó gyakorlata keretében az iskola tanárai családoknak szóló tematikus tudományos játszóházból fejlesztették ki „Húsvéti kísérletek” című projektjüket, melyet nemzetközi szinten is megosztottak kollégákkal (Science on Stage, Erasmus +). 

Multiplikátori feladatait a körzet általános iskoláiba járó tehetségek számára tartott tehetséggondozó foglalkozások és versenyek, a környező iskolák pedagógusaival közösen tartott szakmai műhelymunka, valamint az országos versenyeik keretében látja el. 

Eötvös József Gimnázium és Kollégium

Cím: 2890 Tata, Tanoda tér 5. 

Honlap: eotvos-tata.edu.hu 

E-mail: eotvos@eotvos-tata.edu.hu 

Telefon: +36 34 / 587-560