Minősített Tehetséggondozó Műhelyeink bemutatása.

Nyolc-, valamint négy- és ötévfolyamos (nyelvi előkészítő) gimnázium. A Hajdúság egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező történelmi középiskolája, amely 1621-től kezdve folyamatosan működik. A nyolcévfolyamos és az angol nyelvi előkészítős osztályok mellett humán, reál-műszaki és reál-természettudományos specializációk működnek. Nagy hagyománya van a képzőművészeti oktatásnak is: az iskola tette Böszörményt a „festők városává”. 

A tehetséggondozás fókuszát a robotika (matematikai-logikai terület) és a disputakör (nyelvi-interperszonális terület) jelentik. Működik média- és drámaműhely is. Az intézmény kedvezményezettje a GE Future Talents Középiskolai Tehetséggondozó Programnak, diákjai szép számmal képviseltetik magukat a Tehetségpiactér és a Templeton programban. A gimnázium az Ökoiskola és a Kiemelt Pénziránytű Iskola címek birtokosa.  

„Robotika Tehetséggondozó Műhely” című jó gyakorlatának célja a diákok érdeklődésének irányítása a mérnöki és kutató-fejlesztő műszaki irányokba. Megvalósítandó feladat a matematikai és logikai képességek fejlesztésén túl a műszaki-technikai, kommunikációs és előadói képességek, a kreativitás és problémamegoldó gondolkodás fejlesztése. 

Multiplikátori feladatait egyrészt a térség más iskoláiban tanuló tehetségek számára is nyitott tehetséggondozó foglalkozások, másrészt szakmai workshopok, konferenciák, tehetségnapok szervezése révén valósítja meg. 

Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 12. 

Honlap: bighb.hu 

E-mail: big@bighb.hu 

Telefon: +36 52 / 229-368