Minősített Tehetséggondozó Műhelyeink bemutatása.

Nyolcévfolyamos általános iskola. Egy székhely és két tagintézménnyel működik. Intézményi és tagintézményi szinten is kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Pedagógiai programjában 2014 óta külön fejezetként szerepel a tehetséggondozás. Az egyes tagintézmények saját tehetségstratégiával rendelkeznek, ami a tehetségfelfogásukat, az azonosítás, a beválogatás gyakorlati megvalósítását és tehetségfejlesztő programjaikat mutatja be. 

A tagintézmények saját intézményi arculata a tehetséggondozó munkában is tükröződik. Komplex tehetséggondozó programot nyújtanak a tehetségígéretek, tehetséges tanulók számára. 

Az Arany János Általános Iskola emelt szintű matematika, idegennyelv oktatást és természettudományos nevelést folytat. 2013-tól Akkreditált Kiváló Tehetségpont. 2016-ban Európai Tehetségpont lett. 

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola köznevelési típusú sportiskola, a MOB Utánpótlásnevelési Módszertani Központja. 2013-tól folyamatosan Akkreditált Kiváló Tehetségpont. 2014 óta Mentoráló Intézmény Tanulj sportosan! modelljével. 

A Móra Ferenc Általános Iskola 2017. óta Tehetségpont. Nagy hangsúlyt fektet a kettős különlegességű tanulók művészeti oktatásra. 

„Tanulj sportosan!” című jó gyakorlatuk célja a sportban tehetséget mutató tanulók személyiségfejlesztése a tehetség összetevői mentén és az egyéb intelligenciaterületeken, a különböző tantárgyi elemekben elmaradást mutató területek emelése. 

Multiplikátori feladataikat egyrészt tehetségazonosító tevékenységük kiterjesztésével, másrészt régiós és régión kívüli diákoknak a tehetségtanácsadással, tehetségnapok szervezésével, a pedagógusok, szakemberek részére műhelymunkák lebonyolításával valósítják meg. 

Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u. 10. 

Honlap: keszeiskola.hu 

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu 

Telefon: +36 76 / 478-557