“A tehetséges gyermek és fiatal személyiségfejlődése,

a tehetségterületi jellemzők” témában.

A tehetségek felismerése és kibontakoztatásuk támogatása, a meghatározó tehetséghasznosulási formák azonosítása az egyén, a család, az iskola és a társadalom közös ügye, hiszen a tehetségtartalékok megóvása közös cél.

A tehetségészlelésben meghatározó szerepe van a családnak, éppúgy, mint az azonosított tehetség fejlődési folyamatának támogatásában.

A Tehetség a családban projekt célja, hogy a tehetségfejlődés folyamatába még aktívabban és tudatosabban bevonja a családokat is, a családi tehetségnevelés támogatásával segítse a tehetségek  kibontakozását.

A szülők számára workshop keretein belül biztosítja a Nemzeti Tehetség Központ, hogy a tehetség témára rálátásuk növekedjen, korszerű tehetségnevelési szemlélettel ismerkedjenek meg, eszközöket és módszereket kapjanak a családi tehetségnevelés még tudatosabb megvalósításához, a programok teret biztosítsanak a tapasztalatok megosztására.

Gyakorlatorientált, interaktív, résztvevői tapasztalatokra építő, családias programokkal várjuk az érdeklődő szülőket, nagyszülőket.


“A tehetséges gyermek és fiatal személyiségfejlődése, tehetségterületi jellemzők”

Tervezett témák

  • A tehetség mint gepárdkölyök?
  • Milyen életkorban, hogyan mutatkozik meg a tehetség?
  • Melyek a tehetségfejlődés kritikus pontjai?
  • Hogyan teremthető meg a kihívás és képesség összhangja?

A program két időpontban kerül megvalósításra:

2022. június 2. (csütörtök) 15.00 – 18.00 (jelentkezési határidő: június 1. 17 óra)

MEGHÍVÓ

2022. június 10. (péntek) 15.00 – 18.00 (jelentkezési határidő: június 8. 17 óra)

MEGHÍVÓ

A program online térben kerül megvalósításra, egy alkalommal maximum 15 főt tudunk fogadni. A jelentkezéskor megadott e-mail elérhetőségre a program előtti napon kerül továbbításra a belépéshez szükséges link és tájékoztatás.

További információ: csalad@ntk.hu

Amennyiben a jelentkezési határidő előtt a maximális létszámnak megfelelő jelentkezés érkezik, lezárjuk a jelentkezési felületet. Megértésüket köszönjük.

Kérjük, jelentkezés előtt szíveskedjen megismerni az Adatkezelési tájékoztatót, jelentkezését csak ennek elfogadásával tudja véglegesíteni.

A jelentkezés lezárult.