Minősített Tehetséggondozó Műhelyeink bemutatása.

Vegyipari, környezetvédelmi-vízügyi, elektronikai-elektrotechnikai, építőipari és informatikai szakképzés. Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb középfokú szakképzési intézményeként 5 ágazatban (vegyész, környezetvédelem-vízügy, elektronika-elektrotechnika, építőipar, informatika) képez technikus jelölt tanulókat. 

Tehetségsegítő munkája elsősorban a műszaki és természettudományokhoz kapcsolódik: több tehetséggondozó kör működik az elektronika, az informatika, a robotika, a természettudományok és a természetvédelem terén. 

„Robotolunk” című jó gyakorlatának célja, hogy megmutassa a résztvevők számára az elektronikát mint érdeklődési területet és mint választható szakmát. Pedagógiai célja az attitűd, a tanulók matematikai-logikai, téri-vizuális, inter- és intraperszonális képességterületeinek fejlesztése. 

Multiplikátori feladatait általános iskolás diákok számára tehetséggondozó-pályaorientációs foglalkozások tartásának, valamint szakképző intézmények diákjai részére tanulmányi-szakmai versenyek rendezésének keretében látja el. 

Szolnoki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Technikum

Cím: 5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3. 

Honlap: palfy-vizugyi.hu 

E-mail: titkarsag@palfy-vizugyi.hu 

Telefon: +36 56 / 424-955