Minősített Tehetséggondozó Műhelyeink bemutatása.

1950-ben kezdte meg működését kimondottan gépipari képzési jelleggel, a ’70-es években jelent meg az elektronika, a ’80-as években az informatika, a ’90-es években a gimnáziumi, a nyelvi előkészítős és a kéttannyelvű képzés. A paletta 2010-ben a környezetvédelmi, 2016-ban pedig a vegyész szakmacsoportokkal egészült ki. Az új főépület 2003-ban készült el, ahová több, mint 1000 diák jár. 

Tehetséggondozó tevékenységét helyi (Vác) és körzeti (Szob, Rétság, Dunakeszi), illetve az informatikai területet illetően országos hatókörrel látja el. Központi fontosságot tulajdonítanak a tehetségek felkutatásának, szűrésének. Rendszeresen szerveznek versenyeket, készítenek fel pedagógusokat. Működtetik az Észak-Pest megyei Matematikai Tehetséggondozó Központot. 

„Sikeres diákmentorok közreműködésével megvalósuló versenyfelkészítő” című jó gyakorlatának célja kettős: elsősorban a matematika, mint a gondolkodás alapjának megszerettetése, valamint különféle általános, illetve középiskolán túli pályák megismerése, ami inspirál és további motivációt ad a matematikában való elmélyüléshez.  

Multiplikátori szerepét mindenekelőtt a térség (Vác, Szob, Rétság, Dunakeszi járások) iskoláinak diákjai közt végzett tehetségazonosítás, valamint – országos szinten – az informatikai tanulmányokat folytató tanulók számára folytatott tehetséggondozó munka révén valósítja meg. 

Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium

Cím: 2600 Vác, Németh László út 4-6. 

Honlap: boronkay.vac.hu 

E-mail: boronkay@boronkay.hu 

Telefon: +36 27/317-077